Најчесто поставувани прашања и видео туториали

Овде можете да ги видите видеата кои покажуваат како да се користи SchoolIntra! Дали мислите дека нешто недостасува?

Испратете ги вашите предлози на: info@schoolintra.com.

 

Како да додадам нов студент?

 

 

Како да ги променам личните податоци?

  • Како да ја смените лозинката?
  • Како да го променам начинот на известување на веб-страница или во апликација за мобилен уред?
  • Како да промените е-маил адреса?

 

 

Сакам да ја сменам мојата лозинка?

Кликнете на -Мој Профил, и напишете ја новата лозинка и повторете ја.

Дали ми е потребна e-маил адреса за да го користам SchoolIntra?

Yes, you do need a mail adress.

Како можам да давам домашни задачи на учениците?

 

 

Како да додадам нов родител?

 

 

Како да избришам ученик?

 

 

Како да ги избришам лекција?

 

 

Како да креирам нова група?

 

 

Како да додадам нов наставник?

 

 

Како да ги променам поставките за училиштето?

  • Како да го поставам бројот на часови за еден ден?
  • Како да додадам нови лекции / предмети?
  • Како да ја поставам скалата за оценките?
  • Како да ги поставам причините за оценките?

 

Како да ги избришам сите лекции за одредена недела за одредена група?

 

 

Како да се пристапите до задачи, оценки, коментари и присуство?

 

 

Како можам (како родител) да сменам од еден на друг дете мое?

 

 

Како да испраќам пораки?

 

 

Надгледникот на таблата

Како да креирам лекција?
Како да напишам коментар на лекција?
Како да доделам оценки?
Како можам да присуствувам?

 

 

 

Го менувам мојот профил, но ништо не се случува?

Треба да кликнете на -Aжурирај-за да направите какви било измени да стапат на сила.

Не можам да ги најдам моите родители / деца во системот, кога ги барам?

Напишете ја нивната емаил адреса во полето за пребарување со иконата за пребарување и кликнете на неа за да го направите пребарувањето на системот.

Не можам да ги видам моите задачи во календарот?

Ако немате икони во вашите кутии за часови, немате задачи. Ако видите икона, треба да кликнете на лекцијата за да дојдете до вашите задачи, присуство и оценки.

Не сум добил пошта со лозинка, иако сум регистриран?

Погледнете во папката Несакана / ѓубре / спам од вашата поштенска кутија. Може да се крие таму.
Или едноставно побарајте нова лозинка од прозорецот за најава и повторно погледнете во вашата пошта.

Кој ги прима известувањата испратени до мобилната апликација?

Студентот добива известување се додека апликацијата е инсталирана на неговиот мобилен уред. Родителите на учениците ги примаат сите што ги добиваат нивните деца. Двете пораки и известувања преку апликацијата.