Добредојдовте во Schoolintra - Изгради силна иднина

Горди сме да ви ја претставуваме Schoolintra, која е најновата и најсовремена алатка за училишта.Лесен и едноставен за користење за наставниците, учениците и за родителите. Минимален број курсеви се потребни. Ако можете да користите редовна социјална мрежа, можете да користите и Schoolintra.

Schoolintra APP

SchoolIntra има развиено апликација која може да прима пораки од SchoolIntra системот.

Тие се достапни за Android и iOS.

Телефонски центар: + 45 82 30 74 00

Ние сме подготвени да ви помогнеме. Сите пораки се одговорени во рок од 24 часа. Јавете се во нашиот центар за повици.

Ние сакаме да обезбедиме добро корисничко искуство на нашиот производ.

Schoolintra е веб базиран интранет за училиштата.

Мора да биде едноставно за учениците и родителите да добијат релевантни информации за нив, без да се упортребуваат многу време.

Mој Schoolintra

Овде можете да се логирате во “Schoolintra”.

За SchoolIntra

SchoolIntra нуди на  модерна алатка за комуникација помеѓу  училиштето и родителите.

Достапно ќе биде Aпликација, едноставен, интуитивен интерфејс.

Како корисник ќе постигнете смачено корисничко искуство кое не бара долги и комплексни курсеви.

SchoolIntra е дизајниран да ги направи работните денови полесен и податлив за наставниците, учениците и родителите.

 

 

Добро корисничко искуство

Нашата главна цел е да им дадеме на нашите корисници добро корисничко искуство.

Треба да биде што можно поедноставно за наставниците да користат SchoolIntra.

Тие не мора да читаат или да учат дебели прирачници секогаш кога сакаат нешто да направат.

Наставниците можат да го користат SchoolIntra во својата училница, додека ги учи учениците.

Студентите и родителите можат да најдат сé што е потребно да знаат за училиштето на SchoolIntra

Зошто Schoolintra?

SchoolIntra е најсовремена алатка за комуникација помеѓу училиштата и родителите.

Наставниците лесно можат да го користат SchoolIntra за планирање, следење и родителски контакт. Студентите лесно ќе ја препознаат употребата на SchoolIntra особено оние кои се корисници на Фејсбук.

SchoolIntra ќе го направи многу полесно за родителите. Родителите можат да го следат школувањето на своето дете, без да мора да одат низ сите видови заобиколувања за да најдат што им е важно. Откако ќе се најавите, ќе видите само она што е важно за вас како родител.

Онлајн решение

SchoolIntra е онлајн комуникациски систем за училиштата. Таа е наменета за релативно лесно решение за училиштата, наставниците, учениците и родителите.

Лесен кориснички интерфејс

Треба да биде што е можно поедноставно за учениците и родителите да го користат системот без да бараат несоодветни работи.

Следете го вашето дете

Многу Родители имаат големи очекувања за тоа како училиштата ги задржуваат учениците, како е нивното однесување итн. Тоа можат да го следат преку Schoolintra.

Сите-во-1

SchoolIntra му дава на ученикот преглед што не го прави друг систем. Тоа е најсовремениот  едукативен систем до денес. Можете да го следите училиштето, од ден на ден, од недела до недела и така натаму.

Schoolintra апликации

SchoolIntra има развиено апликација која може да прима пораки од SchoolIntra системот. Постои апликација за ученици,родители и наставници. Тие се достапни за Android и iOS.

Schoolintra iOS

Schoolintra Android

Тоа е толку лесно!

1. Контактирајте со нас

Ќе имаме средба за да ги откриеме вашите потреби и да одговориме на можните прашања. Ние сме среќни да покажеме системot вас. Ние можеме да ви дадеме пристап до нашето демо училиште. Ние ќе ви понудиме решение кое одговара на вашите потреби и амбиции. Дури и прилагодени решенија само за вашето училиште. Контактирајте не

2. Прифати понуди

Откако ќе ја прифатите нашата понуда, започнуваме да ги ставаме најосновните податоци во SchoolIntra. Ние сакаме да го вклучиме ИТ администраторот на училиштето во овој процес, бидејќи таа или тој ќе го администрира системот на ден за ден. Откако ќе се воспостави основното поставување, ќе имаме семинар за наставниците од училиштето, каде што ќе почнат да користат SchoolIntra.

3. Распоредување

Штом наставниците од училиштето ќе бидат подготвени во рамките на SchoolIntra, учениците и родителите ќе бидат информирани за системот. Учениците можат да се поучат  да го користат во една лекција. Родителите можат да бидат информирани по е-маил или брошура, што учениците ке добијат за дома. Спремни сме да помогнеме со материјали за учениците и родителите. 

 

Што велат корисниците?

At the Copenhagen City Heart International School we started to use SchoolIntra in January 2013. We started to introduce the system to teachers and made a mini- workshop that all may learn to use the system. After two months, we introduced the system to our students. We started using SchoolIntra to protocol, and lesson signals in the students’ online forms in SchoolIntra. It took a while for teachers to get used to writing homework in the system , but after a few weeks was all started using it and it worked very well. Students are now extremely pleased system , as they always have access to their online forms – even if they have been absent due to illness or other reasons.

Some parents at our school had some requests for us to improve communication between school and home. We therefore introduced SchoolIntra app to parents in August 2013 and adopted at the school that it was the school intra future we have to make all school / home communication. The app is very user friendly and simple . Teachers write messages to parents and they get messages in their phones immediately. We have met our parents’ desire to improve school / home communication and it works currently optimally at our school . I have been enormously positive feedback from many parents.

If in at your school wants all students to be kept updated and will improve your school / home communication is SchoolIntra a perfect solution for you.

Nedzat Asanovski

Headmaster, Østerbro International School

SchoolIntra is in my opinion a very powerful tool in school, home and student collaboration. It is very easy and intuitive to use . The interface and menus are clear and easy to get to. The teacher can very easily lead Protocol , giving homework , write messages , inform parents, giving characters and assess each pupil’s activity in class.

SchoolIntra is very stable and I have never experienced the system has been down . Students also seem to SchoolIntra is to make their lives easier and more manageable. They are happy that they always know what they have and that they have a feel for how they are ranked class academically and socially.

Parents’ reactions are also positive . They know where their children are , if they are late to class if their children truant , and they can follow their children’s school life in an easy and straightforward manner. This means that they feel up to date with their children’s development and that they can talk with their children and the school in a relevant way .

Thorkel Bering-Jensen

Teacher, Hay Skolen